Forældreklager

Skolelederne fortæller om farvelkys og hjerteformede hænder, når de yngste elever bliver afleveret om morgenen. "Det er en afsked med kærlige intentioner bag, men børnene har mere brug for at mærke den tryghed, det vil give, hvis forældre i stedet for signalerer: ’Ha’ en god dag, skat, det bliver godt – vi ses senere’".

Skoleledere i kronik: Forældre giver børn meget medløb

Publiceret

"Vi oplever, at forældre giver deres børn meget medløb og tager deres ord for pålydende. Selv mindre børns ord og udlægning af episoder henne i skolen opfattes fuldt ud på højde med erfarne læreres opfattelser", skriver over 30 københavnske skoleledere i en kronik i Politiken i dag og opfordrer forældrene til at udvise større tillid både til skolen og lærerne - og til deres egne børn.

Skolelederne fortæller, at skoledage rummer mange daglige episoder og konflikter, som løses løbende i hverdagen, og som ikke passer til nyhedsjournalistikkens krav om helte og skurke.

"Det bliver folkeskolens problem, fordi der stadig er folk, som læser nyheder, og som bruger det som afsæt til at ville lave alt muligt om i folkeskolen", hedder det i kronikken.

Skolelederne opfordrer til, at man skruer ned for de mange spørgsmål til børn om, hvordan de har det og i stedet satser på, at børnene nok skal sige til, hvis der er problemer.

Politiken.dk: "Skoleledere: Forældre skal have mere tillid til skolen – og deres børn"