Citat

Hver sjette gymnasieelev har brugt ny chatrobot til snyd

Publiceret Senest opdateret

Potentielt den største presbold mod uddannelsessystemet nogensinde. Sådan beskriver formand for Gymnasieskolernes Lærerforening Tomas Kepler chatrobotten ChatGPT's indtog i uddannelsesverden.

En undersøgelse foretaget på 11 af landets gymnasier viser, at hver sjette gymnasieelev har brugt chatbotten, der bygger på kunstig intelligens, til at formulere tekster, som de efterfølgende har kopieret ind i skriftlige afleveringer.

Undersøgelsen er gennemført blot 14 dage efter, ChatGPT blev lanceret. 60 pct af de adspurgte elever svarer desuden, at de har planer om at snyde ved hjælp af chatrobotten i fremtiden.

"Hvis legitimiteten forsvinder, har det konsekvenser for såvel eleverne som samfundet i den betydning, at de bagefter kommer ud og ikke har opnået den viden og de kompetencer, som skulle være i overensstemmelse med deres karakterer. Det gør det mere usikkert for den enkelte elev at skulle søge videre uddannelse eller job i konkurrence med andre, hvis karaktererne ikke er retvisende”, siger Tomas Kepler til gymnasieskolen.dk.

Firmaet bag ChatGPT, OpenAI, arbejder på at lave et såkaldt vandmærke, der skal gøre det muligt at dæmme op for, at teknologien bliver brugt til snyd i den akademiske verden.

Gymnasieskolen.dk: "Hver sjette gymnasieelev benytter chatbot til snyd "

Powered by Labrador CMS