Holocaust og Rigsfællesskabet bliver obligatoriske emner fra næste skoleår

Publiceret

Fremover bliver det obligatorisk at undervise i rigsfællesskabet og Holocaust i folkeskolen, fordi de to emner tilføjes til historiekanon. Ændringen gælder fra det kommende skoleår.

Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

De faglige kanonudvalg har givet anbefalinger til, at folkeskolens historiekanon får et nyt punkt med titlen ”Nordatlanten og rigsfællesskabet”, og at Holocaust integreres i punktet om Augustoprøret og jødeaktionen 1943 med den nye titel ”Holocaust, jødeaktionen og augustoprøret i 1943”.

Initiativet til det nye kanonpunkt om rigsfællesskabet udspringer af en aftale om justering af folkeskolen fra 2019, hvor det fremgår, at der til den eksisterende historiekanon skal tilføjes et kanonpunkt om Grønland og Færøerne i rigsfællesskabet.

Tilføjelsen af Holocaust til det eksisterende kanonpunkt udspringer af den handlingsplan mod antisemitisme, som den tidligere regering præsenterede i januar 2022.

”Rigsfællesskabet med Grønland og Færøerne er en væsentlig del af vores fælles historie, nutid og fremtid, og er med til at definere, hvem vi er. Det skal man selvfølgelig lære om i folkeskolen. Tilføjelsen af Holocaust til historiekanon er med til at understrege vigtigheden af, at alle børn og unge kender til de uhyrlige forbrydelser, der prægede Europa op til og under 2. Verdenskrig. Det er helt centralt, at alle børn og unge rustes til at sige fra over for antisemitisme og alle andre former for intolerance”, siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

uvm.dk: Rigsfællesskabet og Holocaust tilføjes til folkeskolens historiekanon