Naturfag

1. marts tiltrådte Hans Ubbe Ebbesen som ny direktør i Engineer the Future, Danmarks teknologiske alliance. Mere end 1.200 lærere og 110.000 elever har ifølge aliancen prøvet kræfter med ingeniørernes tilgange i skolen.

Ingeniørkundskabens bannerførere i skolen får ny direktør

Publiceret Senest opdateret

Science og teknologi er ikke for alle, men det bør det være. Det er udgangspunktet for Engineer the Future, som har fået ny direktør.

1. marts overtog Hans Ubbe Ebbesen førersædet i organisationen efter Katja Teilmann og Marie Langskov.

Engineer the Future består af 50 virksomheder, uddannelsessteder og interesseorganisationer, der har en fælles mission: De vil gøre naturvidenskabelige fag attraktive for børn og unge.

”Engineer the Future lytter til eleverne og sætter strøm til en virkelighedsnær, problembaseret undervisning, der fremmer deres engagement og fascination af science og teknologi. Og alliancens mere end 200 frivillige rollemodeller giver en bred vifte af elever mulighed for at opleve, at der er plads til at være præcis den, man er, også inden for ingeniørfagene, it og science”, siger den nye direktør i en pressemeddelelse.

Engineer the Future tilbyder undervisningsmateriale, der efterligner ingeniørens måde at arbejde på. Her kan børnene prøve kræfter med at løse problemer, som de ser ud i den virkelige verden, ligesom man kan booke en ekspert, der kommer ud i klassen.

Science og teknologi skal nemlig gøres relevant for de kommende generationer – ikke mindst ved at få piger og andre, der ikke ligefrem strømmer til naturfagene, til at få øjnene op for fagene, lyder ambitionen. Organisationen har derfor blandt andet også arbejdet på et projekt om kønsbevidst naturfagsforskning.

engineerthefuture.dk: Engineer the future fylder ti år og får ny direktør