Citat

"Der er mange muligheder for at lave brobygning, fælles undervisningsforløb, virksomhedspraktikker eller fritidsjob - men det skal være gennemtænkt. Det er ikke løst med et sodavandsbesøg", siger Camilla Hutters.

Nyt videncenter om erhvervsuddannelserne: Nogle kommuner formår at højne søgningen

Publiceret

I enkelte kommuner som fx Frederikssund og Horsens er søgningen til erhvervsuddannelserne højere end forventet. Det viser en kortlægning af kommunale forskelle på området, som tænketanken Dea har lavet for det nye nationale Center for Viden om Erhvervsuddannelser, Ceveu, som åbner i dag på Københavns Professionshøjskole.

"Noget af det, der går igen, er, at de har fået et stærkt samarbejde mellem folkeskoler, erhvervsuddannelser og virksomheder. Det er stærke kommunale partnerskaber, hvor de på en meningsfuld måde får koblet eleverne med uddannelserne og med, hvad det er, det kan føre til i sidste ende i virksomhederne. Der ligger et stort potentiale," fortæller Camilla Hutters. "Man får ikke et meningsfuldt partnerskab fra den ene dag til den anden. Både skoler, kommuner, lokale virksomheder og ehvervsskoler skal bruge noget tid, men når de har etableret samarbejdet, er kendskabet til hinanden og infrastrukturen på plads. Det er kendetegnene hos dem, der er lykkedes med at finde nogle greb, der virker".

Kilde: Pressemeddelelse fra Københavns Professionshøjskole