Dansk

Unge forfattere hædret

Publiceret

Vinderne af den årlige skrivekonkurrence for børn og unge, 500 ord, er netop udpeget. Opgaven var at skrive om en dystopisk fremtid, og en jury bestående af forfatter Cecilie Eken, forlægger Lone Svane, udviklingskonsulent Louise Eltved Krogsgaard, bibliotekar Mikkel Gammelgaard og sidste års vinder Sif Troldborg Olsen har netop udpeget to meget forskellige vindere. 

Den ene vinder, Josephine Dyrberg, får sin historie udgivet som illustreret bog på Aarhus- forlaget Albert. Hun har skrevet en barsk historie om kvinders rettigheder i et undertrykkende Afghanistan.

Forlægger Lone Svane siger om årets vinder af en udgivelse på forlaget Albert:

"Den guddommelige befaling, som forkynder Islams budskab, begynder med ordet ‘Iqra’! – Læs!' Dette har Josephine Dyrberg tydeligvis gjort – og så har hun skrevet en stærk og medrivende fortælling, som vi på Forlaget Albert glæder os til at sende ud i verden". 

Den anden vinder, Elisabeth Slejborg, får et ophold på Brønderslev Forfatterskole. Hun har skruet en overraskende og humoristisk historie sammen, om en fremtid hvor alle problemer løses, men nye opstår.

Jurymedlem og bibliotekar Mikkel Gammelgaard siger om årets vinder af et ophold på Brønderslev Forfatterskole:

"Elisabeth Slejborg har skabt en fortælling, der skaber billeder i læserens hoved, og man kan se for sig, hvordan den eskalerende handling udspiller sig. Der er helt klart et talent, der har fortjent at udvikles på Brønderslev Forfatterskole#. 

Powered by Labrador CMS