Dannelse

Vi ønsker som skole at arbejde meget mere med at opbygge og styrke børnenes karakter, fortæller skoleleder Lars Carlsen, som har skrevet et af kapitlerne i en ny bog om dannelse i Guldborgsund Kommune.

Guldborgsund udgiver bog om sine erfaringer med dannelse som bærende værdi 

Publiceret

Siden 2019 har Guldborgsund Kommune på Lolland-Falster haft et dannelse som bærende værdi for skole og daginstitutioner med bl.a.  en fast dannelsesrygsæk til alle børn og unge, filosofi i folkeskolen, masterclass om dannelse og nationale konferencer om dannelse. Og nu har kommunen udgivet en bog om erfaringerne til inspiration for praktikere i alle andre kommuner.

Én af bogens mange bidragydere er Lars Carlsen, der er skoleleder på Nordbyskolen. Her har man blandt andet indarbejdet dannelsesteorier i undervisningen, og skolen tilbyder skolen valgholdet Dannelse & Livsduelighed”, hvor eleverne for eksempel har besøgt ældre medborgere på et plejecenter og efterfølgende udarbejdet seks gode råd fra ældre til ung. Eleverne får desuden besøg fem gange om året af filosof Lise Søelund, og de skal også møde medlemmer af foreningen Sind og lære deres liv at kende.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune