Anmeldelse

En verdensomsejling under havet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En verdensomsejling under havet" er både en stor musicalopsætning, hvor mange elever kan medvirke, og en koncertversion af de samme sange, hvor sangene kædes sammen af forholdsvis få replikker.

Fakta:

Titel: En verdensomsejling under havet

Forfatter: Tina Vestergaard Pedersen, Leif Kjær Jakobsen

Pris: 130 kroner

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Målgruppen angives at være 2. til 6. klasse. Skal det tages for pålydende, må man forestille sig, at de største elever stort set skal udfylde alle rollerne og de mindste mest være kor og deltagere i de store optrin.

Syv selvstændige sange og tre musikalske mellemstykker udgør den musikalske ramme for denne gode, gamle fortælling af Jules Verne. Og netop som sådan, en rigtig god historie, er udgivelsen meget velkommen. Alle vi musik- og dramalærere, der leder efter den gode historie til vores opsætninger, får hermed et godt supplement til "Skatteøen", "Ronja" og de forholdsvis få øvrige velegnede stykker, der kan bruges til de ældste på mellemtrinnet.

Når det netop er den gode historie, der driver stykket frem, bliver dialogen ofte letflydende - og således også i dette tilfælde: Replikkerne virker fint, ideerne til scenografi og ikke mindst alle billederne fra opsætningen i Nordsøens Oceanarium medvirker til at gøre opsætningen troværdig og derved brugbar for os andre.

Som et forståelsesmæssigt supplement til dialogen fungerer de syv sange rigtig godt. De er meget forskellige i stil og udtryk, og med titler som "New York" (start-scenen), "Lincoln sejler" og "Kaptajn Nemos sang" vægter de stort set de centrale steder i fortællingen.

Som hjælp til opsætningen kan yderligere inddrages den tilhørende cd.