Anmeldelse

Niller Pilfinger åbner Bakken
Niller Pilfinger åbner Bakken

Sjov og debatskabende

Forfatteren vil bekæmpe homofobi og kønsstereotyper og giver anledning til en god snak med børnene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Han piller rigtig meget, og så har han to mødre!” Det var kommentaren fra en seksårig, der havde fået læst "Niller Pilfinger" op.

Fakta:

Titel: Niller Pilfinger åbner Bakken

Forfatter: Stine Josefine Dige

ISBN: 9788792888778

Pris: 199

Sider: 24

Forlag: Forlaget Indblik for børn

Bogen gav anledning til en fin snak om forskellige måder at være familie på, hvor børns almene og traditionelle viden strækker sig til kernefamilien og skilsmissefamilien.

I denne bog bliver vi præsenteret for mange former: Niller selv bor sammen med sine to mødre. Han møder et barn af en enlig far, et bøssepar med et adoptivbarn og børn i en storfamilie. En af forfatterens intentioner om at bekæmpe homofobi i børnehøjde bliver effektueret.

Forfatteren Stine Josefine Dige ønsker desuden at gå til kamp mod kønsstereotyperne. Hun går grundigt til værks og udstyrer Nillers mødre med meget bombastiske kønsroller. Den ene har udpræget maskuline interesser, nimbusmotorcykel, skruetrækkere og oliekande, mens den anden mere er optaget af sit hår og fladjern. Og ingen kan være i tvivl om hensigten, da vi møder en kvindelig Pjerrot på dametoilettet.

Selve historien er sjov og med gode illustrationer. Bakken er for både bikere og babes, og den lille Niller Pilfinger får nogle spændende og fantastiske oplevelser på Bakken, hvor alle er venlige og hjælpsomme.

Bogen henvender sig til børn fra to-seks år. Sammen med bogen er der udgivet et pædagogisk materiale, der behandler begrebet regnbuefamilier. 45 procent af danske børn lever uden for en traditionel kernefamilie, og børn i denne mangfoldighed af samlivsformer har brug for at genkende sig selv i børnelitteraturen.

"Niller Pilfinger åbner Bakken" er anden bog i en serie og er anbefalelsesværdig som oplæsningsbog til de yngste.

Powered by Labrador CMS