Anmeldelse

Dit barn - din alkoholdning

Tag stilling - tal sammen - indgå aftaler

Dette materiale må absolut downloades på alle skoler. Det tager fat om et vigtigt og svært emne uden fordømmelse og formaninger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske unge drikker - for meget og for tidligt. Målet med dette materiale er at bidrage til at udskyde alkoholdebuten, nedsætte forbruget og skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Fakta:

Titel: Dit barn - din alkoholdning

Forlag: Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden

Materialet informerer om, hvordan man som forælder har indflydelse på sit barns alkoholvaner, og giver inspiration til at tage stilling til og tale med sit barn om alkohol og indgå aftaler individuelt eller på klasseniveau. Materialet er tænkt anvendt på forældremøder i 7.-9. klasse.

Materialet består blandt andet af en kort film, faktaark, debat- og dilemmakort, en skabelon til klassens fælles alkoholaftale, en PowerPoint-præsentation om forældre, unge og alkohol, en skabelon til en invitation til et forældremøde om unge og alkohol og en lærervejledning. Som forælder eller underviser kan man desuden teste sin viden og holdning til unge og alkohol, hvilket giver stof til eftertanke.

Det er virkelig et gennemarbejdet materiale, hvor der er tænkt på det hele og ingen løftede pegefingre. Man fristes til at sige, at det er lige til at gå til. Selvfølgelig vil det give debat blandt forældrene, og måske vil man kunne blive enige om en aftale, men det store dilemma er som altid, når det skal fungere i praksis, gør man så som aftalt? Jeg vil håbe det og ligeledes håbe, at der stadig afholdes denne type af forældremøder.