"Bevægelsesbånd med power" retter sig mod folkeskolens yngste klasser.

Lad eleverne skyggebokse eller danse – når det passer ind i skemaet

Med støtte fra Sundhedsstyrelsen lancerer Dansk Skoleidræt nu 'bevægelsesbånd med power' – en række fysiske aktiviteter med høj intensitet målrettet de yngste elever. Aktiviteterne kan også bruges som inspiration i idræt i indskolingen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Østerhåbskolen i Horsens har lærere og pædagoger oplevet en overraskende stor interesse blandt eleverne for at deltage i en række bevægelsesaktiviteter med høj intensitet og puls i frikvartererne.

"Vi har oplevet en interesse for bevægelse blandt børnene, som vi ikke har set før. Vi kunne have haft 70 elever med, hvis vi ville, men det har vi ikke haft personale til. Så vi var nødsaget til at vælge ud blandt eleverne, fordi så mange gerne ville være med", fortæller pædagog Daniel Kümmel Sørensen på Dansk Skoleidræts hjemmeside.

Baggrunden er, at eleverne, lærere og pædagoger dagligt over otte uger i det store frikvarter har ageret prøvekaniner og testet det nye såkaldte "bevægelsesbånd med power", som er udviklet af Dansk Skoleidræt med støtte fra Sundhedsstyrelsen.

Alle kan være med

Bevægelsesbånd med power er fysiske, alsidige aktiviteter med fokus på høj intensitet - målrettet elever fra 0.-4. klasse. De udviklede aktivitetsbeskrivelser omfatter bl.a. aktiviteter, hvor eleverne eksempelvis skal danse og skyggebokse - men på et plan, hvor alle kan være med, som det lyder fra Dansk Skoleidræt.

"Bevægelsesbånd med power er struktureret, organiseret inspiration til aktiviteter med puls og power, så børnene får pulsen højt op i den korte tid, et bevægelsesbånd nu varer. Der er tale om en masse forskellig inspiration inden for forskellige bevægelsestemaer, og aktiviteterne skifter fra dag til dag, og fanger derfor mange forskellige elever og ikke kun dem, der er vilde med fx fangeleg eller fodbold", fortæller projektleder i Dansk Skoleidræt, Signe Asferg Rasmussen, på Dansk Skoleidræts hjemmeside.

Læs mere

Bevægelsesbånd med power

Powered by Labrador CMS