Anmeldelse

Børnegymnastik 1-10 år

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Børnegymnastik 1-10 år" tager udgangspunkt i tre grundprincipper for aktiviteterne: struktur, glæde og højt aktivitetsniveau. I strukturen ligger der en rød tråd i undervisningen.

Fakta:

Titel: Børnegymnastik 1-10 år

Forfatter: Marianne Sørensen og Annette S. Jensen

Type: Cd

Forlag: Zyberspot.dk

Udgangspunktet er børnenes motoriske udvikling. Forfatterne synes at komme hele vejen rundt med øvelserne, så de fem ydre sanser og seks indre sanser, tidsbegrebet og kropsbevidsthed bliver stimuleret. De giver mange bud på lege, hvor udviklingen af motorikken er tænkt ind.

Cd-rom'en udgør et helt lille leksikon med teorier og mange ideer til de indledende aktiviteter, lege og redskaber i undervisningen. Der er stafetter, musik, bevægelse og afsluttende aktiviteter.  

"Børnegymnastik 1-10 år" er for dem, som gerne vil inspireres. Den kan fungere som en støtte i udviklingen af den daglige idrætsundervisning og er et godt arbejdsredskab - nem at medbringe i tasken og anvendelig. Den er lige til at gå til.

Marianne Sørensen er efterskolelærer, og Anette S. Jensen er læreruddannet i musik og idræt. Begge er kursusinstruktører og har i mange år undervist i børneidræt og gymnastik. De er kursusinstruktører og kendt for "Badutterne" - et børnehold med over 100 børn i alderen fem-ti år.