Anmeldelse

Bolden i spil

- teambold i teori og praksis

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Bolden i spil" er en bog om boldspil. Bogen kan være med til at præge udviklingen af undervisning i boldspil både i skolen, gymnasiet og på seminarierne. Den tager udgangspunkt i begrebet "teambold" og giver derved boldspilsundervisning i skolen en væsentlig dimension. Det betyder, at undervisningen i boldspil ikke kun er teknik, taktik og spil, men i høj grad også fokuserer på helheden, holdet og sociale kompetencer.

Bogen har følgende fem store afsnit: Boldspil i skole og uddannelse, en ny tilgang til boldspilsundervisning, boldspil i det 21. århundrede, didaktiske overvejelser i undervisningen samt nye erfaringer og perspektiver i undervisningen i boldspil.

Bogen er yderst brugbar til idrætslærerens forberedelse af boldspilsundervisning og giver gode muligheder for at skabe en udviklende og nuanceret undervisning.

En undervisning, der har tydeligt afsæt i pædagogiske, psykologiske og didaktiske overvejelser. Bogens fem store afsnit giver et fint overordnet billede af, hvordan teamboldovervejelser fastholdes i teori og praksis. Især afsnit fire om didaktiske overvejelser giver en række af beskrivelser og fagdidaktiske momenter, der kan bruges direkte i praksis.

Disse momenter er bestemt et godt arbejdsredskab for idrætslæreren, når boldspilsperioder skal planlægges. Sidst i bogen er der en dejlig overskuelig model, der tydeligt giver en oversigt over sammenhængen i teambold, og det kunne passende være her, læreren skaber sig overblik og derefter går i dybden med bogens uddybende indhold.

Bogen indeholder en række skemaer, illustrationer og modeller, som giver læseren god indsigt i fagligt indhold - både i teori og praksis. Bagerst i bogen er der en litteraturliste til inspiration til de idrætslærere, der vil gå i dybden med boldspilsundervisning.

En god idrætsfagbog, der prøver at nytænke undervisningen i boldspil. Bogen kan bestemt bruges af alle idrætslærere og idrætsstuderende på lærerseminariet - alle, der skal og vil udøve god og udviklende undervisning i boldspil i folkeskolen.