Anmeldelse

Styr på dit liv

Styr på dit liv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har aldrig været nemt at være teenager. Det kan vi, der har overlevet tiden fra 13-19 år, skrive under på. Og vi tænker nok alle, at det er heldigt, at vi endelig blev de voksne mennesker, som vi er i dag. For de valg, vi træffer i teenageårene, har indflydelse på, hvilket voksenliv vi senere får. Det er også det, der er budskabet i denne rigtig gode undervisningsbog, der handler om at vælge livsstil, og om hvordan mad, motion, alkohol, rygning og narko er livsvalg, som vi har mulighed for at vælge til eller fra.

Fakta:

Titel: Styr på dit liv

Forfatter: Frank Bornakke, Aase I. Madsen

Pris: 148 kroner

Sider: 160 sider

Type: Bog

Forlag: Ideforlaget

Hvert kapitel i bogen indledes af et interview med et ungt menneske, som vore elever kan spejle sig i og bruge som udgangspunkt for en fælles samtale. Dernæst følger de didaktiserende afsnit, hvilket er en god måde at disponere stoffet på.

Bogen er tænkt som dansk- og klasselærerens bog, hvor emnerne kan bruges i tværfagligt arbejde, i det omfang de unge vil have brug for at snakke om livsvalg. Det er en bog, der er skrevet i et læ­se­venligt sprog med mange billeder og spændende grafik, således at den kan læses ned til 6. klassetrin. Opgaverne i bøgerne er åbne og indbyder til, at de unge selv producerer egne svar på en kreativ måde til gensidig påvirkning. For hvordan laver man en god kampagne for sund livsstil til unge? Så er det måske bedre at lade unge lave den slags selv. Og herved er bolden givet videre til et godt samspil mellem de unge og skolen. For unge skal coaches, ikke opdrages.