Anmeldelse

Flyv lille påfugl

Flyv lille påfugl

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet her er "afkastet" af et projekt igangsat af Ballerup Bibliotekerne, hvor folk fra 4-68 år har danset gamle sanglege.

Fakta:

Titel: Flyv lille påfugl

Pris: 200 kroner

Type: Dvd

Forlag: Ballerup Bibliotekerne

På dvd'en ser vi Lene Halskov Hansen instruere de otte forskellige sanglege. Det foregår forskellige steder med forskellige mennesker og signalerer dermed, at man faktisk kan lege sanglege vældig mange steder. Til sidst på dvd'en fortæller Lene Halskov Hansen om sanglegenes historie i Danmark, en bevægelig tradition på flere måder. Halskov Hansen er forsker i folkeminder og fortæller sympatisk og engageret om projektet: "Vi vil give sanglegene tilbage til børnene, så får vi se, om de vil ha' dem", siger hun. Hun er bevidst om den værdi, hun ser i legene, og formidler sit budskab klart, tydeligt og kompetent.

Ud over dvd'en, hvor børn og voksne synger a cappella, er der en cd, hvor de otte sange er sunget mere stilfuldt med klaverakkompagnement af Måløv Skoles kor, og endelig er der et lille hæfte med sangene på noder med becifring samt danseanvisninger.

I tilknytning til skolens og skolefritidsordningens musikaktiviteter ser jeg en værdi i Lene Halskov Hansens historiske og reflekterende redegørelse, og som undervisningsmateriale kan det bruges af både lærere og pædagoger - og af børnene.