Anmeldelse

Idébog til leg og spil, ude og inde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne praktiske bog i A6-format indeholder 60 lege. Bogen er opdelt i afsnit, efter hvor legene kan leges: legepladsen, fodboldbanen, skov og strand, gymnastiksal og i stuen. Der er kropsligt udfordrende, "vilde" og pladskrævende lege og rolige lege, der kan foregå i en stue. Nogle af legene kræver rekvisitter, som man selv kan lave - og har man ikke lyst til det, kan man rekvirere en taske med alle tilhørende rekvisitter på en hjemmeside opgivet i bogen.

Fakta:

Titel: Idébog til leg og spil, ude og inde

Forfatter: Calle Simonsen

Pris: 95 kroner

Sider: 77 sider

Type: Bog

Forlag: www.leg-spil.dk

Legene henvender sig til børn i alle aldre - også til legeglade voksne - og som forfatteren indledningsvist gør opmærksom på, så er bogen er forsøg på gennem legen at styrke fællesskabet på tværs af alder, køn og etniske tilhørsforhold.

Opsætningen er overskuelig med et billede og en klar, kortfattet tekst, der forklarer, hvad legen går ud på - for det meste med én leg per side.

Målgruppen til denne lille bog er for mig at se rigtig bred. Enhver lærer eller pædagog vil have glæde af at kende den - både som inspiration til undervisning og til legeaktiviteter. På lejrskolen, hytteturen og klasseudflugten er den for mig at se en kæmpe håndsrækning, og for de forældre, der skal arrangere børnefødselsdage, er her en buket af langtidsholdbare ideer.

I al sin enkelhed synes jeg, det er en inspirerende og god brugsbog til brug i marken, som forfatteren siger.