Naturvidenskabelig julekalender

Årets julekalender fra TV2 hedder "Kometernes Jul" og handler om fire børn på to-ugers naturvidenskabelig Astro Camp. To af dem teleporteres ved et uheld til Planet 9, og så må børnene arbejde mod tiden og naturlovene for at blive genforenet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børnene Mie og Johannes befinder sig på Planet 9, og Noor og Elias må på Jorden prøve at hjælpe dem tilbage.

Det sker ved hjælp af deres lettere distræte fysiklærer Panda-Søren og den dedikerede forsker Anna. Men samtidig skal de forsøge at skjule for deres forældre, hvad der egentlig foregår. Astro campens leder Bolette-Henriette må heller ikke finde ud af, hvad der sker.

Julekalenderen er udarbejdet i samarbejde mellem TV2, Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet og Nordisk Film i et forsøg på at få flere børn interesserede i naturvidenskab.

I 2022 er det 100 år siden, at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik, og Niels Bohr Instituttet vil gøre 2022 til et nationalt videnskabsår - det begynder med julekalenderen. Professor i astrofysik Anja C. Andersen har været med i arbejdet om julekalenderen. Hver dag har sit eget eksperiment, som folkene bag Testoteket står for.