Anmeldelse

www.emu.dk/naturvidenskab

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Naturfagslærerne har nu fået deres egen portal på Emu. Den er tænkt som en inspirationsportal til levering af bedre undervisning i naturfaglige emner. På siden står der om intentionen med siden, at "vores temaer skal være mønstereksempler på, hvordan it og naturfag kan integreres i undervisningen, så de opfylder de faglige mål og samtidig viser nye veje på en spændende og engagerende måde".

Der lægges vægt på det tværfaglige element og den naturfaglige metode i valg af temaer, og først og fremmest skal emnerne være spændende og gøre flere elever interesserede i naturfag. På siden er der indgange for henholdsvis grundskoler, gymnasiale uddannelser og lærerseminarier. Under grundskolerne kan man så igen gå ind under temaer, inspiration, naturvidenskabeligt arbejde og naturvidenskab i fagene. Den sidste er blot en genvej til Emus fagspecifikke sider.

Under "naturvidenskabeligt arbejde" er der en god hjælp til at få afklaret begreber som for eksempel teori og hypotese, og der er en kort forklaring af den videnskabelige metode. Under "inspiration" er der en oversigt over hjemmesider med inspiration til naturfag. Endelig er der under "temaer" en række undervisningsforløb, som kan inspirere lærerne. Forløbene er grundigt beskrevet, nogle steder også af elever. Den eneste lille anke her er det store fokus på fysik-/kemirelaterede emner på trods af intentionen om det tværfaglige.

Jeg synes, det ser interessant ud, og med tiden kan siden blive et rigtigt godt arbejdsredskab for læreren. Om den også vil medvirke til at gøre eleverne mere interesserede, er jo så spørgsmålet.