Anmeldelse

Salt / Diamanter og andre ædelstene / Olie og naturgas / Guld og sølv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne nye bogserie stilles der skarpt på nogle af jordens meget forskellige resurser. Vi kender dem alle og gør brug af dem i hverdagen i større eller mindre grad afhængig af blandt andet vores økonomiske formåen. Fælles for resurserne er, at de kommer fra undergrunden, og at de er svære at undvære, nogle dog mere end andre.

Bøgerne er ens i opbygningen. Der startes således med begyndelsen, altså hvor man kan finde resurserne, dernæst hvad de består af, og hvordan de er blevet anvendt gennem tiderne, for til slut at ende ved fremtidsperspektiverne, som for nogle af de nævnte resurser er noget kortere end for andre. Billeder er der mange af i bøgerne, og de er alle rigtig gode. Bagest en ordliste, hvor nogle af de sværeste ord står nærmere forklaret. Det er også her, man finder henvisninger til supplerende litteratur og internetadresser om emnet. Bøgerne er generelt ganske velskrevne. Dog savner jeg den praktiske dimension, som desværre helt mangler. Denne er, efter min mening, hele hjørnestenen i naturfagsundervisningen og bør fylde en del, hvis disse bøger rigtig skal have deres berettigelse som undervisningsmateriale. Som minimum kunne forlaget nemt på sin hjemmeside komme med ideer til små forsøg og lignende, der kunne underbygge indholdet. Det ville have klædt både bøgerne og deres forholdsvis høje pris en hel del bedre. Som supplement kan bøgerne dog godt anvendes.