Anmeldelse

Bjergarternes kredsløb / Kulstofs, ilts og kvælstofs kredsløb

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At der sker ganske fantastiske ting og sager i naturen hver dag, er ingen vel i tvivl om. Det mærker vi ved hvert eneste åndedrag, hvor vi alle nyder godt af den ilt, der produceres af blandt andet træerne. I disse bøger behandles nogle ret forskellige, men dog så ganske vigtige af naturens mange kredsløb. Bøgerne er, på trods af indholdets store forskellighed, ret ens i opbygningen. Der indledes med en generel beskrivelse af grundbegreberne, så læseren kommer godt fra start. Derefter gås dybere ind i selve det, bøgerne handler om, nemlig kredsløbene og de forskellige elementers samspil. Bagest i bøgerne findes et faktaafsnit, ordliste samt henvisninger til både bøger og internet. Teksten suppleres fint af gode tegninger og billeder, så siderne ikke er for tunge at komme igennem.

Bøgerne er generelt gode og velskrevne, og som læser føler man sig ganske godt informeret om emnerne, når en bog er læst. Dog savnes forslag til opgaver og lignende, hvorigennem der ville kunne arbejdes mere praktisk med emnerne. Med disse bøger skal underviseren selv finde og inddrage den praktiske dimension, der er så afgørende vigtig i naturfagsundervisningen. Oven i dette skal også lægges bøgernes forholdsvis høje pris, som naturligvis også spiller en afgørende rolle, når der skal købes undervisningsmaterialer. I direkte undervisningssammenhænge kan bøgerne derfor ikke anbefales. Dog kan de have deres anvendelse som supplement til den mere praktiske naturfagsundervisning.