Anmeldelse

På rejse i havet - mørkezonen / På rejse i havet - lyszonen / På rejse i havet - tusmørkezonen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en fascinerende tanke, at det meste af jordkloden faktisk består af vand. På trods af menneskets store videbegærlighed er der dog mange dyr, der stadig er uopdagede. Stadig sættes ekspeditioner i gang for at afdække endnu mere af det store ukendte, så vi bliver det klogere. I disse bøger beskrives livet i verdenshavene i tre forskellige dybdezoner - områder, kun de færreste har oplevet fra andet end bøger eller fjernsyn.

Der startes i lyset, efterfulgt af tusmørket og sluttende med det store mørke i det allerdybeste. Beskrivelserne er både flotte og spændende, især i den sidste bog om mørkezonen, hvor livet er så utrolig forskelligt fra det, man ellers kender, og faktisk ganske uhyggeligt. Bøgerne er velskrevne og fyldt med gode billeder, der er det hele værd. Bagest findes ordliste, hvor de sværeste ord bliver godt forklaret, så læseren ikke lades i stikken. Henvisninger til internet og supplerende litteratur om emnet skal findes på forlagets udmærkede hjemmeside. Alt i alt nogle rigtig gode bøger, der med fordel kan anvendes i undervisningssammenhænge fra omkring 5. klasse.