Anmeldelse

Ud i vejret

Se på fugle / Naturdetektiv / Ud i vejret

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At gå på opdagelse i naturen og udforske den på nærmeste hold er noget, langt de fleste børn finder spændende. I bøgerne i denne lille serie gives der nogle rigtig gode og meget forskelligartede bud på aktiviteter i og omkring naturen, som nok skal medvirke til at gøre oplevelserne en del sjovere. Bøgerne er forholdsvis ens i opbygningen. I de første par afsnit føres læseren ind i emnet, hvorefter der fortsættes med en behandling af mere specifikke emner. Undervejs gives mange gode ideer til forskellige forsøg, der kan gennemføres, og som illustrerer noget for området centralt, svært eller spændende.

Fakta:

Titel: Se på fugle

Forfatter: David Burnie

Pris: 59 kroner

Sider: 72 sider

Serie: Naturguide

Type: Bog

Forlag: Globe

Titel: Naturdetektiv

Forfatter: Richard Walker

Pris: 59 kroner

Sider: 72 sider

Serie: Naturguide

Type: Bog

Forlag: Globe

Titel: Ud i vejret

Forfatter: John Woodward

Pris: 59 kroner

Sider: 72 sider

Serie: Naturguide

Type: Bog

Forlag: Globe

Forsøgsvejledningerne, der ofte godt kan være vanskelige for både elever og lærere at forstå, er i denne serie ganske enkle og med nogle forholdsvis overkommelige materialekrav. Teksten er velskrevet, ligesom illustrationerne, som bøgerne er fyldt med, også er ganske gode og fint understøtter teksten. Bagest findes ordliste og stikordsregister. Alt i alt er der her tale om nogle gode, spændende og overkommelige bøger, som sagtens vil kunne anvendes i undervisningssammenhænge fra omkring 5. klasse.