Anmeldelse

www.boernenesklimatopmoede.dk

www.boernenesklimatopmoede.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I anledning af det kommende Klimatopmøde er Københavns Kommune og Unicef værter for Børnenes Klimatopmøde, som samler 180 børn og unge fra 42 lande. Formålet er at synliggøre børn og unges holdninger til klimaproblematikken, og børnetopmødet skal i sidste ende munde ud i en resolution, som skal overdrages til Connie Hedegaard. Hjemmesiden indeholder et omfattende materiale, så man kan arbejde med klima og klimatopmødet en uge på skolen i samtlige fag.

Der hører en omfattende og meget udførlig lærervejledning til, hvori det er nøje beskrevet, hvad der skal gøres hvornår, hvor lang tid det tager og så videre. Der er PowerPoint-oplæg, arbejdsark og ugeskema. Eleverne kan undervejs bidrage til processen med at udarbejde en resolution ved at tilkendegive deres meninger, hvis de vil.

Hjemmesiden indeholder blandt andet små historier, hvor børn fra hele verden fortæller om, hvad de tænker om klimaproblemerne, og der er lagt op til, at eleverne skal arbejde med fire forskellige temaer: Mad, tøj, transport og elektronik. Det er alle emner, der er helt nærværende for de unge, og gennem opgaverne kan de kortlægge deres nuværende handlinger og derefter få ideer og forslag til, hvad de selv kan gøre for ikke at belaste miljøet.

At gennemføre dette projekt vil kræve en hel del planlægning, men jeg er sikker på, at projektugen vil kunne give eleverne nogle gode oplevelser af selv at være med til at handle, blive taget alvorligt og også lære dem en masse om klima. Materialet er lige til at gå til, så det er bare om at springe ud i det.