Anmeldelse

Danmarks padder og krybdyr

Danmarks padder og krybdyr

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har altid været en sand fornøjelse at følge med i den forvandling, der om foråret finder sted i de små søer, hvor det vrimler med haletudser, der venter på at blive fuldendte frøer. Det vidner om det spændende liv, der findes rundt om os, hvad enten det er til lands, til vands eller i luften.

Fakta:

Titel: Danmarks padder og krybdyr

Forfatter: Thomas Bille

Pris: 99,75 kroner

Sider: 56 sider

Type: Bog

Forlag: ConDidact

I dette spændende lille hæfte beskrives de danske padder og krybdyr, så man med det i hånden rustes til på egen hånd at gå på jagt ude i naturen - dog heldigvis en jagt med absolut fredelige hensigter. Der indledes med en beskrivelse af, hvad der er tale om, altså hvad der kendetegner en padde og et krybdyr, og hvordan man egentlig lige skal gribe det an at skulle beskue disse dyr. Dernæst følger den mere specifikke beskrivelse af de enkelte arter, og ikke mindst hvor man kan forvente at kunne få dem at se, så man ikke går helt forgæves. Visse er så sjældne, at det vil kræve en god portion tålmodighed at få dem at se, men så er belønningen så meget større, når det endelig lykkes.

Beskrivelserne er gode og grundige, og som en hjælp for den mere utålmodige læser er det vigtigste tydeligt fremhævet. Illustrationerne er også rigtig gode. Som en hjælp er der en oversigt, der viser årsrytmen for hver art, så man nemt får at vide, hvornår den er i dvale, i vandet og på land, og hvornår den yngler. Det er derfor let hurtigt at danne sig et overblik over, hvornår man kan finde hvad.

Generelt et godt lille hæfte, der bestemt er værd at have med på den næste tur til vandhullet, søen eller lignende.