Anmeldelse

De små dyrs verden
De små dyrs verden

En virkelig god ide

En gedigen og originalt udformet bog, der langt hen ad vejen får faglighed og formidling til at gå op i en indbydende og læseværdig enhed.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette er et materiale, der helt sikkert bør anskaffes i indtil flere eksemplarer til skolebiblioteket/læringscenteret og helst i et komplet klassesæt, så flest mulige elever kan få glæde af det - i de ordinære timer såvel som uden for den skemalagte undervisningstid.

Fakta:

Titel: De små dyrs verden

Forfatter: Jakob Sunesen

ISBN: 9788702072112

Pris: 200

Sider: 152

Forlag: Gyldendal

Vi har nemlig at gøre med en naturbog, der rummer både de gode historier, de fine og righoldige farveillustrationer og de grundige fagligt-systematiske beskrivelser. Den vil derfor kunne bruges både som oplæsningsbog, som bladrebog og mere målrettet som undervisningsbog, typisk i natur/teknik-sammenhænge.

Det må være ganske store mængder valid og relevant information om og forståelse for dyr på kriblekrablestadiet, som eleverne og altså børn i al almindelighed således kan tilegne sig - oven i købet uden nødvendigvis at ”opdage” det, tænker jeg.

Læringen kan finde sted hjemme på værelset, i klasselokalet, på biblioteket – eller selvfølgelig i ”felten”. I sidstnævnte sammenhæng udmærker bogen sig ikke specielt ved et handy format, ligesom de gode historier nok er lidt for lange at fordybe sig i, når man sådan oplever udendørs.

Men se så lige genistregen: en visuel indholdsfortegnelse, der i sort-hvide tegninger i målestok 1:1 præsenterer samtlige beskrevne dyr med angivelse af sidetal. Som dug for solen forsvinder det klassiske problem: Jamen, når man ikke ved, hvad dyret (eller planten) hedder, hvordan kan man så uden kendskab til systematikken kunne finde/bestemme sit fund uden at skulle kigge hele bogen igennem? Kunne alle bøger om dyre- og planteliv ikke bare være indrettet sådan?

Bagerst i bogen findes et artsregister med danske og latinske navne samt et mere begrænset opslag med ordforklaringer. Hertil kommer opgivelsen af et antal hjemmesider og en liste over litteratur i bogform. Interesserede læsere kan gå videre her.

Powered by Labrador CMS