Anmeldelse

Affaldskort

Affaldskort

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jamen, så brug da skraldespanden!" fristes man til at udbryde efter at have kigget nærmere på dette materiale fra Danmarks Naturfredningsforenings skoletjeneste. Man kan nemlig læse mere om affald på www.affaldskort.dk, blandt andet at der på den nyligt afholdte landsdækkende affaldsindsamlingsdag blev indsamlet 144 tons affald. Et svimlende tal, der med tydelighed viser, at der er behov for at lære børn og voksne at ramme skraldespanden.

Fakta:

Titel: Affaldskort

Type: Dvd

Forlag: Danmarks Naturfredningsforening

Dette kan man gøre med disse kort, som er bygget op som de gammelkendte bilspil, hvor man trumfer hinandens værdier. Her er det ikke kubik og hestekræfter, men henfaldstid, genbrugsværdi og mængde i naturen, der dystes om. På alle kortene står der "Vidste du det?"-oplysninger, og her kan man blandt andet læse, at cirka 60 procent af de stykker affald, der smides i naturen, er cigaretskod - cirka ni millioner om dagen!

Der er ti forskellige kategorier i spillet, blandt andet el-skrot, glas og organisk affald. Det er nemlig ikke lige meget, hvad det er for noget affald, man smider. Noget er direkte farligt for mennesker og miljø, mens andet "bare" er ulækkert. En udmærket pointe, som de fleste elever formentlig ikke skænker mange tanker.

Ud over trumfspillet kan man spille firkort og spillet "Tag skraldet" med kortene. Der er spilleregler i pakken. Kortene kan bestilles gratis hos Danmarks Naturfredningsforening og vil fint kunne bruges i undervisningssammenhæng som supplement i forbindelse med et emne om affald. En sjov og anderledes idé, som oven i købet er lærerig.