Hjemmeside skal gøre det lettere at være den kreative lærer

Kreatip.dk tilbyder en række forløb til undervisning i billedkunst og håndværk og design. Alle er udviklet af lærere, der selv tidligere har benyttet sig af forløbene.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tre lærere og en lokal erhvervsmand har sammen lanceret hjemmesiden kreatip.dk som et tilbud til lærere, der underviser i de kreative fag på mellemtrinnet. Billedkunstlærere og lærere i håndværk og design har siden den 25. august haft muligheden for at oprette et abonnement, der giver adgang til portalens udvalg af undervisningsforløb.

En af lærerne bag portalen er Kira Glistrup, der til daglig underviser på Gistrup Skole i billedkunst. Hun fortæller, at ideen til portalen kommer fra egne problemer med at komme på ideer til undervisningen i reformens nye Fælles Mål.

"Vi har oprettet hjemmesiden, fordi vi med folkeskolereformen så et behov for en materialebase til fagene billedkunst og håndværk og design. Lærerens forberedelsestid blev reduceret, nye Fælles Mål skulle inddrages i en læringsmålsorienteret undervisning, og det nye fag håndværk og design kom til".

Svært at finde inspiration på nettet

De tre lærere har selv førhen brugt tid på at søge efter inspiration på internettet. En opgave, der viste sig ganske vanskelig.

"Vi underviser selv til dagligt i de to fag, og havde selv forsøgt at finde inspiration til fagene på nettet. Vi syntes, at det udbud, der var både fra Undervisningsministeriet og EMU, var meget småt og usammenhængende med Fælles Mål, og vi besluttede der ud fra at lave en materialeplatform, hvor man kan hente alt til de to fag på mellemtrinnet", fortæller Kira Glistrup.

Ideen blev derfor at skabe en portal, der forsøger at indsamle lærernes gode ideer, så de fremover er samlet ét sted.

"Der findes i den danske folkeskole utrolig mange kreative, innovative og dygtige lærere, som aldrig får vist, hvad de går og laver til andre end dem, der er tættest på. Der er så mange spændende og berigende forløb, der går tabt, fordi der ikke er en samlet base til at modtage og udbrede dem".

Forbedret måde at dele på

Ideen med at dele undervisningsforløb fra lærer til lærer er langt fra ny. Der er i forvejen mange lærere, der deler deres forløb og erfaringer på diverse fora, men alligevel mener Kira Glistrup, at Kreatip skiller sig ud.

"Der findes allerede adskillelige fora, hvor lærere frit kan dele erfaringer og forløb med hinanden, men det kan være svært at orientere sig i mængden og kvaliteten af det, man finder. Vi vil skabe en portal, hvor administratorer arbejder på at gøre undervisningsforløbene tilgængelige og overskuelige, og hvor vi sikrer, at der ikke ligger mange varianter af det samme forløb".

Som belønning kan de lærere, der deler deres undervisningsforløb på Kreatip.dk, vælge en gave til sig selv, sin klasse eller kollegaerne på lærerværelset.

Et abonnement på Kreatip strækker over et år, og det er både muligt at tegne et abonnement for en hel skole eller for enkeltlærere. Bliver portalen en succes, er det planen at udvide med en portal til idræt.