Kan man læse sig til at blive en bedre håndværk og design-lærer?

Der bliver ikke forsket meget i håndværk og design eller billedkunst i Danmark. Men det gør der i de andre nordiske lande. Og hvis du har lyst til at blive klogere på dit fag, så ligger der et væld af spændende artikler om håndværk, håndarbejde, kunst og læring gratis tilgængelige fra det nordiske tidsskrift 'Techne Series'.

Publiceret Senest opdateret

Måske sidder du lige nu og planlægger næste års undervisning i håndværk og design, og måske savner du ind i mellem at løfte blikket op og få lidt inspiration fra andre, der tænker over, hvad det er dit fag kan, hvilke udfordringer det har, og hvordan man kan løse dem. Måske har du endda forsøgt at finde frem til spændende artikler fra danske forskere om håndværk og design eller billedkunst. Hvis du har svært ved at finde dem, så er det ikke din skyld.

”Der er ikke noget forskningsmiljø i håndværk og design i Danmark. Der er selvfølgelig undervisermiljøerne på læreruddannelserne, men her er der ingen penge til ph.d’er. Og der er enkeltpersoner, der forsker. Men det eneste jeg kan pege på, hvis man løbende vil følge med i forskning på det her område er Techne-serien”, siger Anne Kirketerp. Hun forsker i craftpsykologi og har et tæt samarbejde med andre nordiske forskere, men hun er ikke tilknyttet et universitet.

Tidsskriftet Techne udgives af Nordfo og der ligger 25 digitale tidsskrifter gratis tilgængelige med artikler om håndværk, håndarbejde og læring.
Tidsskriftet Techne udgives af Nordfo og der ligger 25 digitale tidsskrifter gratis tilgængelige med artikler om håndværk, håndarbejde og læring.

Samme anbefaling kommer fra Danmarks eneste ph.d. i håndværk og design Lisa Fälling Andersen og den eneste ph.d. i sløjd Bent Illum. De har begge bidraget til tidsskriftet og er involveret i det nordiske forskersamarbejde Nordfo, som udgiver tidsskriftet.

Siden 2011 har alle artikler været gratis tilgængelige, og du kan finde emner som:

Et lærerperspektiv på tværfaglighed med håndværksfag

Hvad betyder kommunikation for læringen i håndværksfag?

Hvad husker elever fra sløjdundervisningen

Kreative benspænd i læreruddannelsen

Eller vælge en af de mange, mange andre interessante artikler, der ligger og venter fra de 25 magasiner, der ligger online.

Powered by Labrador CMS