Anmeldelse

www.dronningensgobeliner.dk

www.dronningensgobeliner.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dronningensgobeliner.dk" er en inspirerende og spændende hjemmeside, og det bedste er, at den er gratis. Læreren kan få opdateret eventuelle huller i sin Danmarkshistorie, og eleverne vil nyde den medieorienterede tilgang til historiefaget. Materialet henvender sig til fagene historie, billedkunst og dansk i 4.-6. klasse, men der er også materiale at bruge på højere klassetrin.

Fakta:

Titel: www.dronningensgobeliner.dk

Type: Internet

Forlag: Kunstmuseet Køge Skitsesamling

Fra forsiden kan du gå til skitsesamlingen i Køge, Christiansborg Slot, starte en introduktionsvideo eller gå til undervisningsmaterialet. Første gang siden bruges med en klasse, er det oplagt at se videoen. Her bliver man ført igennem trapper og gange ind i Riddersalen på Christiansborg, hvor gobelinerne hænger.

Det er en meget flot hjemmeside med en tidslinje foroven og et indeks nedad med navnene på de 11 gobeliner og de perioder, de omhandler. Under hver periode vises den pågældende gobelin, og her er der mulighed for at zoome ind helt tæt. Kvaliteten af fotos er meget god og skarp.

Tilhørende perioden er der et historisk overblik, kendte fortællinger, gode opgaver til makkerarbejde og et mediearkiv med billedudsnit fra gobelinerne. I arkivet er der fotos af genstande og malerier fra tidsperioden, her kunne jeg savne navnet på de forskellige kunstnere set i forhold til billedkunst.

Teksterne og opgaverne kan printes ud, så eleverne ikke skal sidde ved computerne hele tiden. Det er en god ide i forhold til den yngste del af målgruppen, for dem kan tekstmængden på siden virke overvældende, men sproget er fængende og varieret, og teksterne er skrevet let forståeligt.

Lærervejledningen er kort og præcis, her finder man gode undervisningsforløb, og alt man har brug for at vide. Jeg kan varmt anbefale et besøg på siden for lærere og andre interesserede, man bliver ikke skuffet.