Anmeldelse

Vinterbilleder

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indrømmet - ordet "succesbilleder" skurrer fælt i øjne og ører. Hvorfor dog bruge så rædsomt et udtryk om en skøn bog med masser af glade, festlige og ikke mindst fagligt forsvarlige ideer? Et kig i forfatternes cv afslører, at udtrykket har været brugt før og dermed formentlig bare er tænkt som en erindringsfaktor.

Fakta:

Titel: Vinterbilleder

Forfatter: Lisbeth Lauridsen, Britta Johanson

Pris: 298 kroner

Sider: 140 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Nok om det og tilbage til den aktuelle bog "Vinterbilleder". Bogen er et orgie af ideer, hvoraf mange sagtens vil kunne finde anvendelse på andre tider af året end lige netop vinterperioden. I syv overskuelige kapitler lægges op til kreative sysler primært blandt et yngre publikum, i børnehaven, fritidshjemmet og skolens yngste klasser. Jeg fornemmer nu også, at lidt større børn vil kunne hygge sig med nogle af ideerne, for eksempel vil eksperimenter med engle, træer og dyr fint kunne finde anvendelse i 3. og 4. klasse.

Hver enkelt projekt er klart beskrevet hvad angår materiale og proces, ligesom der med stor respekt for elevarbejderne er vist yderst forskellige løsninger på de givne opgaver. Her tegnes, blandes farver, males og dekoreres. Gennem forskellige opgaver udvikles og styrkes kendskabet til grundlæggende billed- og mønsterskabende teknikker.

Som igangsætter, uanset om man er lærer, pædagog eller bare almindeligt kreativt billedmenneske, hjælpes man godt på vej af de erfarne forfattere. Idéerne er som nævnt velbeskrevne, ligesom forarbejde, tidsforbrug og forudsætninger omtales, så ingen behøver at føle sig fortabt midt i emneugen eller billedkunstlokalet.