Citat

Nyt projekt skal fremme bevægelse hos elever i specialtilbud

Publiceret

”Bevægelse sammen ud i livet”. Det er navnet på et nyt projekt, der blandt andet gennem kompetenceløft af pædagogisk personale og nyt inspirationsmateriale skal understøtte bevægelsesfællesskaber blandt elever i specialundervisningstilbud.

Det skriver Dansk Skoleidræt, der sammen med Videncenter om Handikap står bag projektet, som støttes med 1,7 millioner kroner af TrygFonden.

"Meget få børn i specialundervisningstilbud får positive oplevelser med bevægelse i fritiden. De går sjældent til idræt, fordi det er for svært for dem at indgå i bevægelsesfællesskaber, og der er ikke overskud efter en lang skoledag med mange indtryk. Men netop i skolen har vi en unik mulighed for at give børnene en masse positive oplevelser med at lave bevægelse sammen med andre", siger projektleder i Dansk Skoleidræt Thea Julie Rasmussen.

"Med et specialpædagogisk fokus på aktiviteterne kan vi sikre, at eleverne mærker både succes og glæde ved at bevæge sig – og måske får lyst til og mod på mere. For nogle elever kan mere bevægelse i skoledagen også øge deres læring, deres motivation for at deltage i undervisningen samt deres trivsel".

Dansk Skoleidræt: Nyt projekt skal styrke trivslen hos børn i specialundervisning