Skoledirektør ude efter ikke-godkendt massefyring

Michael Maaløe deltog ikke, da skole- og børneudvalget i dag holdt møde om budgetproblemer og forvaltningens varsel af 22 lærerfyringer uden om politikerne. Ifølge lokale medier er han ved at blive fyret, ligesom han blev fra en tilsvarende stilling i Randers sidste år.

Publiceret Senest opdateret

Formand for skole- og børneudvalget Ole Steen Hansen (S) vil ikke gå i detaljer om dagens møde i udvalget eller bekræfte forlydender i Fredericia Dagblad om, at byrådet er i færd med at fyre (præciseret, red.) den nyansatte direktør for området Michael Maaløe.

"Jeg kan bekræfte, at han ikke deltog i mødet", siger han til folkeskolen.dk

For to uger siden holdt udvalget ekstraordinært møde, efter at politikerne pludselig opdagede, at der var varslet fyringer af 22 lærere, uden at de havde besluttet det.

I første omgang blev fyringsvarslingerne trukket tilbage, og i dag skulle skole- og børneudvalget så diskutere omfanget af stillingsnedlæggelser og besparelser for 36 millioner kroner på det samlede børneområde.

Udvalgsformand Ole Steen Hansen kan dog torsdag ikke oplyse, hvad politikerne har besluttet, fordi organisationerne på området skal orienteres først.

Først i morgen vil kommunen offentliggøre, hvad der skal ske på skoleområdet.

Tiltrådte for en måned siden

Michael Maaløe tiltrådte som direktør for børn, unge og kultur i Fredericia for blot en måned siden.

Byrådet valgte ham, velvidende at han blev hjemsendt fra et tilsvarende job i Randers i 2022 efter et forløb med 10 påbud på 14 måneder fra kommunaldirektøren kulminerende med en konsulentrapport, der afdækkede et meget ubehageligt arbejdsmiljø.

Fredericia Dagblad erfarer, at kommunens økonomiudvalg i går onsdag besluttede at indlede en proces, der skal føre til, at Michael Maaløe ikke længere er ansat i Fredericia Kommune.