Der var krisemøde på Fredericia Rådhus i dag, da det gik op for skolepolitikerne, at forvaltningen havde meldt en historisk fyringsrunde ud, som politikerne slet ikke havde behandlet.
Der var krisemøde på Fredericia Rådhus i dag, da det gik op for skolepolitikerne, at forvaltningen havde meldt en historisk fyringsrunde ud, som politikerne slet ikke havde behandlet.

Fredericia varslede fyring af 22 lærere uden om politikerne

Sent torsdag fik skolerne i Fredericia besked om en historisk stor fyringsrunde - men på et krisemøde fredag formiddag har politikerne sat beslutningen på pause til 23. marts.

Publiceret

Ud af det blå fik alle ansatte på skolerne i Fredericia sent torsdag besked om en stor fyringsrunde, hvor 22 lærere ville blive 'prikket' 28. marts.

Til sammen med at midlertidige ansættelser ikke bliver forlænget og med naturlig afgang skulle 30 lærerstillinger i alt nedlægges i den østjyske kommune.

Beskeden kom som et gigantisk chok for alle på skolerne i Fredericia, men chokket var lige så stort for politikerne i kommunens skole- og børneudvalg.

De havde nemlig ikke besluttet de massive nedskæringer, som forvaltningen pludselig meldte ud. Ifølge Fredericia Dagblad havde formand og næstformand i udvalget kun fået en kort orientering, før lærerne fik brevet.

Derfor forlangte udvalget et ekstraordinært møde fredag formiddag, og her blev det besluttet, at fyringsrunden foreløbig er sat på pause.

”Vi er tilfredse med, at børne- og skoleudvalget nu går ind og tager ansvar. Og Fredericia Lærerkreds er klar til at indgå i de drøftelser, der skal være nu om, hvordan vi håndterer de økonomiske udfordringer med mindst mulig skadevirkning for vores medlemmer og dermed for folkeskolerne i Fredericia”, siger formand for Fredericia Lærerkreds Per Breckling fredag eftermiddag til Folkeskolen.

"Det her er sket alt, alt for hurtigt, og det er forkert, at det er sendt ud, før udvalget har set og drøftet situationen", siger Venstre-medlem af skole- og børneudvalget Pernelle Jensen til den lokale avis.

Skyldes en forglemmelse i budgettet

Den 23. marts skal både mulige fyringer og yderligere en spareplanen på 36 millioner kroner på det samlede børneområde behandles politisk.

At det pludselig er gået så galt i Fredericia skyldes flere ting. Dels har byrådet vedtaget et budget for i år med flere generelle besparelser. Dels havde man ifølge Fredericia Lærerforenings nyhedsbrev havde glemt at budgettere med, at Folketinget har sat taksterne til fri- og efterskoler i vejret.

Dertil kommer særskilte problemer på Ullerup Bæk Skolen, som over flere år har opbygget et stort budgetunderskud. Det fik skolen med en ny spareplan besked om at afvikle på kun to år.

Fredericia Lærerkreds har i længere tid appelleret til kommunen om, at skolen skulle få mulighed for at implementere besparelserne over længere tid.

Powered by Labrador CMS