Økonomi

Kommunal regnefejl ruller millionbesparelser på skoler tilbage

Lærere frygtede sparerunder og fyringer, da det blev klart, at der manglede 18,6 millioner på skolernes budget i Fredericia. Nu viser det sig, at rengøringen på skolerne var talt med to steder i budgettet.

Publiceret

Mange gange i de senere år er der dukket uforudsete udgifter op på børne og skoleområdet i Fredericia. Men nu er det stik modsatte sket. 

En ekstra gennemgang af økonomien viser, at der i skolebudgettet i Fredercia Kommune var talt rengøring på skolerne med to gange. Det betyder, at man alligevel ikke skal finde 16,8 millioner på budgettet, som der ellers var lagt op til. 

Økonomi- og IT-chef i kommunen Rune Wentzel Helms ærgrer sig over forløbet.

”Jeg er selvfølgelig træt af, at der har været fejl i budgettet. Omvendt er jeg glad for, at systemet har opdaget det, så vi får bugt med noget af det, der har ramt os tidligere”, siger han i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at Fredericia har rod i skolebudgetterne. Sidste år varslede kommunen pludseligt fyringer af 22 lærere. Men det viste sig, at forklaringen på fyringerne ikke holdt, og antallet af fyringsvarsler blev reduceret til otte. 

Stadig besparelser i sigte

I januar og februar skulle der findes 18,6 millioner, hvis budgettet skulle hænge sammen. 

Nogle af de penge blev fundet af Børne- og Skoleudvalget, mens Økonomi- og Erhvervsudvalget fandt resten. Men den seneste gennemgang af økonomien viser så, at der slet ikke er behov for at finde så mange penge.

”Der er stadig en ubalance, som Børne- og Skoleudvalget skal arbejde med, men den er markant mindre end tidligere antaget”, siger Rune Wentzel Helms.

Lærerformand: Lad skolerne gå fri

Formand for Fredericia Lærerforening Per Breckling er glad for, at der er fundet penge, men er træt af forløbet.

"Umiddelbart bliver man glad, når man finder penge, og det kommer frem, vi ikke har så store udfordringer alligevel. Men jeg er usikker på, om pengene er der. Det kan jeg ikke sige mig fri for”, siger Per Breckling til Fredericia Dagblad.

Han håber, at øvelsen med at finde de mange penge til at dække det store hul i budgettet kommer skolerne til gode.

”Nu stod der godt nok, at der manglede 18,6 millioner kroner. Men udfordringen var reelt 21,9 millioner kroner, hvis man tager den fulde pris- og lønfremskrivning. Derfor synes jeg, man skal tage beslutningen om at bruge nogle af midlerne til det”.