En livgivende beslutning, siger KL-formand Martin Damm

Finanslov: 650 mio. kr. ekstra til kommunerne i 2024

Publiceret

Som led i finanslovsforhandlingerne har regeringen besluttet at løfte den kommunale serviceramme for 2024 med 650 mio. kr. 

”Det er en livgivende beslutning fra regeringen. Vi står i hele landet midt i nogle stramme budgetforhandlinger, og mange steder er det rigtig svært at få enderne til at mødes. Det vil det stadig være, men det er meget positivt, at regeringen har valgt at prioritere flere penge til velfærden. Det ændrer dog ikke på, at vi stadig skal leve op til den aftale, vi har med regeringen, hvor vi bl.a. skal finde administrative besparelser, samtidig med at regeringen leverer de nødvendige regelforenklinger,” siger KL’s formand Martin Damm (V) i en pressemeddelelse. 

Næstformand Jacob Bundsgaad (S) efterlyser flere penge fremover:

"Det er en kærkommen håndsrækning i en svær budgettid. Kommunerne har gennem en årrække skullet gennemføre besparelser, og derfor er et løft både godt og helt nødvendigt. Der er samtidig brug for en grundlæggende drøftelse om finansieringen af den offentlige sektor i fremtiden. Hvis vi skal møde borgernes forventninger, bliver det nødvendigt med yderligere løft i fremtiden," siger KL’s næstformand Jacob Bundsgaard.

kl.dk: "Regeringen løfter kommunernes økonomi med 650 mio. kr."