Sophie Hæstorp Andersen (S) besøgte i sidste uge elever fra 7. årgang på Tagensbo Skole, hvor eleverne fortalte om deres oplevelser med åben skole.

Overborgmester vil styrke åben skole i København efter år med corona

Hovedstadens elever skal i højere grad møde det omkringliggende samfund i den kommende tid, lyder det fra Københavns overborgmester. Hun vil sætte ekstra penge af til flere åben skole-forløb.

Publiceret

Står det til overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen (S), skal de københavnske skoler have flere midler til åben skole-forløb i den kommende tid.

Her i marts forhandler partierne bag sidste års budgetaftale, hvordan aftalens ubrugte midler skal fordeles, og står det til den socialdemokratiske overborgmester bør op til 6 millioner kroner fra den såkaldte overførselssag gå til åben skole-forløb.

”Vores folkeskole skal i højere grad bruge København som klasseværelse, for vores by rummer fantastiske muligheder for varieret undervisning, der kan give eleverne hands-on erfaring og mulighed for at prøve kræfter med problemstillinger i den virkelige verden”, siger Sophie Hæstorp Andersen.

De ekstra forløb skal give øgede muligheder for åben skole i år og næste år. Overborgmesteren foreslår, at de ekstra midler går til forløb, som skal gøre eleverne mere klima- og samfundsbevidste.

”Mange københavnske børn og unge er engagerede klimaforkæmpere, og det er i sig selv en gave for byens grønne rejse. Jeg ser derfor en gylden mulighed i, at vi prioriterer undervisningsforløb indenfor den grønne dagsorden. Det kunne være besøg på kommunens forbrændingsanlæg, et besøg på et bylandbrug eller en insektfarm. På den måde kan vores skoleelever få syn for sagen og konkret viden med hjem om, hvordan de kan gøre en forskel for klimaet”, siger hun.