Den bedste historiebachelor

Henriette Aaby Enevoldsen blev torsdag den 27. november kåret som vinder af prisen for årets bedste historiebachelor.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nyuddannede lærer Henriette Aaby Enevoldsen har vagt opsigt med sin opgave om kreativitet og innovation i skolens historieundervisning. Ikke alene blev hun af sin uddannelse indstillet til Lærerprofession.dk's pris for året bedste bacheloropgave, nu er hun udnævt til året bedste historiebachelor.

Titlen på opgaven er opgaven er På vej mod handlekompetente historiebrugere - kreativitet og innovation i historieundervisningen. I sit projekt får hun to 9. klasser til at gennemgå et undervisningsforløb, som noget kontraintuitivt for historieundervisningen, tager udgangspunkt i en science fiction-roman. Og dennem den bliver elevernes kreative tænkning og innovationskompetence trænet.

Sten Larsen, webredaktør på HistorieWeb.dk og lektor ved Læreruddannelsen Zahle (UCC), siger om den prisvindende opgave:

"På trods af opgavens titel lover Henriette Aaby Enevoldsen ikke guld og grønne skove med hensyn til elevernes udvikling af handlekompetence her og nu, men hun håber, at de er på vej. Årets prisvinder tager således hul på de diskussioner, som nødvendigvis må dukke op i kølvandet på de nye Forenklede Fælles Mål for historie, hvor scenariekompetence, innovation og entreprenørskab er formelle krav i undervisningen."

Slip historiefaget fri af det bagudskuende

Det er 6. gang, Gyldendal og HistorieWeb.dk uddeler bachelorprisen. Med prisen følger et gavekort på 5.000 kroner til bøger fra Gyldendal.

Henriette Aaby Enevoldsen, er nyuddannet fra sommeren 2014 og allerede i fuld gang med lærerarbejdet ved Juelsminde Skole i Østjylland.  Sten Larsen opfordrer lærerstuderende til at sende nye historieopgaver til HistorieWeb.dk til næste års prisuddeling. Se mere ved at klikke på linket til højre.