Debat

Frihed til den enkelte

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vedrørende frafaldet af portotilskud erklærer jeg mig fuldstændig enig med Thorkild Thejsen. Derudover vil jeg gerne kommentere Louise Freverts indlæg i Folkeskolen nummer 35.

Du skriver: »Hvad vi derimod mangler, er mere frihed til den enkelte borger, som selv må vurdere, hvad han eller hun ønsker at støtte«.

Ovenstående er et af dine argumenter for fjernelse af portostøtte. Min konklusion udledt af dette argument er, at Dansk Folkepar­ti generelt er fortaler for ind­skrænkning af statsadministrationen til fordel for individuel autonomi. Dette medfører, at I er fortalere for afskaffelse af skat og generelle fælles regler og love, eftersom disse indskrænker individets selvbestemmelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er holdninger, som jeg finder naturligt at høre fra liberale partier, men det undrer mig at høre dem fra Dansk Folkeparti, eftersom I ofte er hørt argumentere for regler, der indskrænker indi­videts selvbestemmelse. (Mest kendt er selvfølgelig jeres ønske om indskrænkning af rettigheder for indvandrere og flygtninge).

Men jeg må så spørge, om denne holdning også er gældende i forhold til kirke, konge og fædreland. Individets selvbestemmelse medfører jo også, at man selv må bestemme, om man ønsker at betale til stat, religion og monarki. Går I så ind for privatisering af kirken og afskaffelse af kongehuset og den fælles statsadministra­tion?

Dermed må I også se positivt frem til muligheden for fjernelse af de danske EU-forbehold, da det vil udvide danskernes mulighed for indflydelse på internationale forhold og for lettere selv at kunne bestemme, i hvilket land man ønsker at bo og arbejde, uden indskrænkende nationale stavnsbånd.

Ud fra din udtalelse må Dansk Folkeparti være fortaler for de nævnte politiske holdninger. Hvis dette ikke er tilfældet, er dit argument for fjernelse af portostøtte til fagblade inkonsistent.

Hvilket er tilfældet?

Powered by Labrador CMS