"Det er næppe gået nogens næse forbi, at der er rift om medarbejderne til mange offentlige jobfunktioner. Det gælder ikke mindst lærerne. Derfor skal vi også blive bedre til at tiltrække, modtage og fastholde medarbejdere. Det fokus tager vi hul på med den her arbejdstidsaftale”, siger Lene Magnussen, der er direktør i Holbæk Kommune.

Holbæk: Alle nyansatte får en mentor

Publiceret

Holbæk Lærerkreds og Holbæk Kommune har indgået en ny lokal arbejdstidsaftale, hvor der er tilføjet et særligt afsnit om modtagelse af nye lærere på skolerne. 

"Det er ekstremt vigtigt for fastholdelsen, at nye medarbejdere får en god og tryg start. Derfor har vi også skrevet ind i den nye aftale, hvad man kan forvente, når man er ny. For eksempel vil man fremover få en mentor tilknyttet. Samtidig har vi beskrevet forventningerne til ledelsen, mentoren, tillidsrepræsentanten og andre centrale medarbejdere. Det hele er samlet i overskuelige tjeklister. Vi har med andre ord forsøgt at gøre det så let som muligt at give nye medarbejdere den optimale opstart”, siger formand for Holbæk Lærerkreds Hans Junker i en pressemeddelelse.

Holbaek.dk: "Modtagelse af nye medarbejdere"