DLF: Bededagslovforslag er et 'kinderæg af dårlige beslutninger'

Regeringens planer om at afskaffe store bededag er et alvorligt brud på den danske model, mener DLF-formand Gordon Ørskov Madsen

Publiceret Senest opdateret

Regeringen har nu sendt dit forkætrede forslag om afskaffelsen af store bededag som national fridag i høring. Og det har ikke gjort formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen mildere stemt over for det:

"Det er et virkelig dumt forslag med en ualmindeligt dårlig timing. Det er klokkeklar indblanding i løn- og arbejdsvilkår og et brud med den danske model. Det kommer til at påvirke de overenskomstforhandlinger, der i forvejen er i historisk høj risiko for at ende i storkonflikt", siger Gordon Ørskov Madsen.

Han kalder forslaget et 'kinderæg af dårlige beslutninger':

"Forslaget er et alvorligt brud på den danske model. Samtidig tvinger man danskerne til at arbejde mere i en tid, hvor flere kalder på mere frihed og bedre balance mellem arbejdsliv og fritid. Og til sidst kæder man det sammen med krigen i Ukraine, som ikke har noget som helst med store bededag at gøre. Det er helt uforståeligt," siger DLF-formanden i en pressemeddelse.

"Vi står med en folkeskole, der er presset på alle parametre, og som politikerne ønsker skal løse endnu flere opgaver i fremtiden. Det vil vi gerne, men vi kan ikke trylle. Folkeskolen har ikke brug for fortravlede lærere, som skal løbe endnu hurtigere, tværtimod har vi brug for mere ro og større overskud".

Powered by Labrador CMS