Debat

Opfordring til lærerforeningerne: Anbefal lærerne at vise Muhammedtegningerne

Tidligere landsforkvinde for SF Ungdom Sofie Lippert Troelsen efterspurgte i går i Radio LOUD, at lærerforeningerne går ud og anbefaler lærerne at vise Muhammedtegningerne i undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I går blev lærernes selvcensur ift. brugen af Muhammedtegningerne i undervisningen taget op i Radio LOUD af Anders Storgaard, som er tidligere landsformand for Konservativ Ungdom. Det skete i programmet Triggered, hvor han er vært sammen med Sofie Lippert Troelsen, som er tidligere landsformand for SF Ungdom.

Med sig i studiet havde de gymnasielærer Jens Chr. Holck, som gjorde rede for vigtigheden af at vise tegningerne i undervisningen, ikke for at provokere eller krænke nogen, men for at understøtte kulturmødet og sammenhængskraften i vores demokrati. Han kritiserede også den manglende opbakning til visningen af tegningerne i undervisningen fra lærerforeningerne med fremhævelse af skoleledernes formand Claus Hjortdals udtalelser i efteråret om, at det er krænkende at gøre.

På den baggrund pressede Anders Storgaard konstruktivt på for at komme frem til løsninger på problemet med lærernes selvcensur, hvilket fik Sofie Lippert Troelsen til at sige:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

"Derudover så mener jeg, at løsningen er - meget i tråd med det [Jens Chr. Holck] i virkeligheden primært kritiserer - at jeres organisationer, lærerforeningerne, går ud og siger: Vi anbefaler, at I viser de her tegninger. Vi anbefaler, at det her er en måde at bruge dem på. Vi har de her retningslinjer for, hvordan I kan gøre det på en tryg og respektfuld måde. Vi har denne her hjælp til folk, der føler sig utrygge. ... Det er slet ikke, fordi jeg ikke synes, at der skal være masser af rygdækning til lærerne."

Hvad synes I om Sofie Lippert Troelsens opfordring til lærerforeningerne?

Nedenstående kommentar fra Sofie Lippert Troelsen er tilføjet kl. 19:53 jf. tråden nedenfor. Indlægget er desuden fjernet fra Folkeskolen.dk's Facebookside, red.: 

"Det er meget vigtigt at gøre meget klart at jeg aldrig nogensinde synes nogen andre end lærerne selv skal vurdere hvilken tekst, der er bedst i undervisningen. Aldrig. Jeg vil ikke spændes for en vogn, der siger at Muhammedtegningerne skal vises. Jeg vil blot gøre klart at det er problematisk hvis lærerforeningerne ikke støtter de lærere, der vil vise dem"

Powered by Labrador CMS