Anmeldelse

Ny lærer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som ny lærer skal man pludselig til at forholde sig til løsning af helt almindelige, men konkrete mellemmenneskelige forhold og til tider konflikter. Dilemmaspillet "Ny lærer" fra Branchearbejdsmiljørådet er tænkt som en hjælp til at få taget hul på nogle af de spørgsmål, som dukker op i en ny og uforudsigelig hverdag, hvor man hele tiden er i kontakt med og afhængig af både enkeltpersoner og skolen som institution og ramme for arbejdet.

Fakta:

Titel: Ny lærer

Serie: Dilemmaspillet

Type: Spil

Forlag: Branchearbejdsmiljørådet for Uddannelse og Forskning

Nogle gange bør man nok overveje, om ikke spørgsmålene, der grupperes i dilemmaer på kontoret, på lærerværelset, i klassen og i skolegården, skulle fungere som afsæt for at diskutere lignende forhold og problemstillinger på den enkelte skole og ikke blot munde ud i en hypotetisk diskussion.

Man skal som ny lærer til at udmønte varetagelsen af det daglige ansvar over for elever og forældre. Over for kollegaer og ledelse er der også et ansvar. Til tider skal der løses opgaver, som man ikke anede hørte til jobbeskrivelsen for en lærer. Og de seneste år er det blevet konstateret mangen en gang, at der er et stort behov blandt nye lærere for at få taget hul på nogle refleksioner og diskussioner vedrørende det nye arbejde.

"Ny lærer" kan nok bruges til at skabe refleksion hos den nye lærer - resten må komme fra skolen, der altid bør overveje, om indslusningen af de nye lærere er god nok. Man kan jo ikke lære alt på seminariet.