Arbejdsløse får dagpenge under lockout

Fuldtidsarbejdsløse lærere vil få dagpenge under en strejke og lockout. Lærernes a-kasse har netop opgjort medlemstallet, som er afgørende for udbetalingen under lockout, og optællingen viser, at ledige medlemmer får dagpenge.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En gammel lovregel fra Lov om arbejdsløshedsforsikring fra 1937 betyder, at hvis 65 procent af en a-kasses medlemmer er omfattet af konflikt, skal der ikke udbetales dagpenge.

Og med den lockout, som arbejdsgiverne har varslet i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, har det krævet en fintælling hos Lærernes a-kasse at finde frem til, om medlemmerne under en lockout kan få dagpenge eller ej. 

Arbejdsløse mister måske dagpenge under lockout

"Lærernes a-kasse har nu opgjort omfanget af medlemmer, der er omfattet af varslede strejker og lockout i forhold til de seneste afklaringer på området. Selvom rigtig mange medlemmer er omfattede, kan a-kassen fortsat udbetale dagpenge til ledige medlemmer, der enten er fuldtidsledige eller arbejder deltid på overenskomstområder, der ikke er i konflikt. 65%-reglen kommer dermed ikke i anvendelse", lyder det i en besked fra juridisk konsulent i Lærernes a-kasse Anja Ritz-Andersen. 

Ved lockouten i 2013 kom reglen heller ikke i brug. Danmarks Lærerforening havde besluttet, at hvis ledige DLF-medlemmer ikke kunne få dagpenge under en lockout, så ville de fra fagforeningen få et beløb svarende til dagpenge.

Men med den nye optælling bliver det ikke aktuelt.

Læs mere

Få svar på spørgsmål om konflikt og penge fra a-kassen

Powered by Labrador CMS