Forældrene havde også arrangeret, at MatematikFessor fra MatematikFessor.dk delte postkort ud til eleverne på skolens bagside, så eleverne kunne skrive og overrække en ros til deres yndlingslærer idag i anledning af Lærerens Dag.

Ingen bliver overset på Lærerens dag

Balloner, æbler, knus og smilende forældre var, hvad lærerne på Peder Lykke Skolen på Amager blev mødt af tidligt i morges. I anledning af Lærerens Dag havde skolens forældre for tredje år i træk taget inititativ til en festlig markering af dagen. Ingen blev glemt, da forældrene i løbet af første lektion besøgte klasse for klasse.

Publiceret

30 millioner lærere til kamp foruddannelse

I eftermiddag kl. 15 lancerer præsident for deninternationale lærerorganisation EI Susan Hopgood sammen medtidligere premiereminister i England, nu FN's særlige udsending foruddannelse Gordon Brown en stor kampagne Unite for QualityEducation. Lanceringen transmitteres direkte her www.unite4education.org/live/
Kampagnen har til formål at få regeringer og ledere verden overtil at indse vigtigheden af gratis tilgang for alle tilvelkvalificerede lærere, moderne læremidler og trygge og sikreundervisnings- og læringsmiljøer - uanset økonomiske, sociale ogkulturelle forskelle.

I Danmark samarbejder Danmarks Lærerforening ogulandsorganisationen Ibis om Lærerens Dag med salg af æblepins ogpostkort til fordel for både lærere og børn i Nicaraugua - se laererdag.dk

Børnehaveklasseleder Maia Pedersen blev begavet af kager, blomster og postkort med elevernes tegninger og hilsner i dag i anledning af Lærerens Dag.
Da børnehaveklasseleder Maia Pedersen ankom til sin arbejdsplads, Peder Lykke Skolen, imorges blev hun mødt af glade forældre, der delte æbler og breve ud i anledning af Lærerens Dag.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Solen er kun lige ved at stå op, da der på Peder Lykke Skolen pyntes op, inden lærerne møder ind. Da klokken bliver tyve minutter i otte, og lærerne begynder at ankomme, er der fyldt med balloner, flag og smil. To drenge ser lettere forvirrede ud, da de kommer ind af døren. Men da de får fortalt, at oppyntningen skyldes Lærerens Dag, udbryder de så: "Tillykke lærere!"

Hilsen fra Danske Skoleelever: En stor tak til lærerne fra eleverne!

Det er forældrene i skolebestyrelsen, der har arrangeret fejringen, der begynder ved hovedindgangen med uddeling af æbler, breve og lykønskninger. Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen assisterer velkomstkomiteen. Hver lærer mødes med et kram og et "Velkommen og tak for din indsats - vi har skrevet en lille hilsen til dig". De fleste lærere smiler og svarer "Jamen altså, mange tak skal I have." Og en enkelt griner: "Tak, det redder hele dagen!"

Far til fire roser lærerne

En af de glade forældre er Frank Thingvad Olsen. Han er næstformand i skolebestyrelsen og far til fire. Tre af børnene går på skolen. Iført hvide overalls med malerpletter står han og byder alle velkommen med et kækt "godmorgenstund!". Eleverne spørger han også, om de har sovet godt.

Stemme fra Lærerens Dag

Og ingen slipper ind på skolen uden en særlig velkomst. Ved skolens bagindgang har en repræsentant for MatematikFessor.dk trukket i et MatematikFessor-kostume og byder med sit kæmpe papmache-hoved alle elever velkommen. Han giver dem et kort og opfordrer dem til at skrive en hilsen til deres yndlingslærer.

Colette Albright har haft to børn på skolen, den ene går nu i 9. klasse. Som forælder har hun deltaget i Lærerens Dag de tre år, Peder Lykke Skolen har været med til at fejre begivenheden. 

"Jeg er med for at sige tak. Når man tænker sig om er det et kæmpe ansvar lærerne står med. De har en stor betydning for børnenes dannelse. Og de bærer det ansvar selv under svære vilkår", siger hun.

Stemme fra Lærerens Dag

'Vi elsker vores lærere'

Efter alle er blevet godt modtaget og første lektion er begyndt, går forældregruppen en tur rundt på skolen, for at sikre sig, at alle lærere har fået et æble, et tak og en lykønskning. Anders Bondo er med og har fået tildelt opgaven som bærer af æblekurven.

Pernille Scheel, som er formand for skolebestyrelsen og som står for dagen, går forrest. "Tillykke på Lærernes Dag og tak for dit arbejde! Din formand vil gerne give dig et æble", siger hun til den ene lærer efter den anden.

Når Pernille Scheel bliver spurgt, hvorfor de fejrer Lærerens dag svarer hun "Det er enkelt. Fordi vi elsker vores lærere og vores skole. Det har ikke været et nemt år, så derfor er det ekstra vigtigt. Det er en god anledning til at anerkende deres arbejde, for de har et rigtig vigtigt job".

Stemme fra Lærernes Dag