Danske lærere får 4.000 ghanesiske børn i skole

Før fik børnene ingen skolegang, fordi de ikke kunne nå hen til skolen til fods. Nu kommer skolen til dem. På fyraftensmøder i næste uge kan danske lærere høre, hvordan 4.000 børn i Ghana får en meningsfuld skolegang. Tilmeldingsfristen er i morgen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I løbet af et par år får 4.000 børn, som før kunne se frem til et liv som analfabeter, en meningsfuld skolegang i det nordlige Ghana. På to fyraftensmøder i næste uge fortæller lederen af det ambitiøse projekt, Zakaria Sulemana, om ghanesiske børns vilkår og arbejdet med at skaffe børn en kvalitetsuddannelse, hvor der før ingen uddannelse var.

Danmarks Lærerforening står sammen med udviklingsorganisationen IBIS og Ghana Venskabsgrupperne bag det storstillede uddannelsesprojekt, som du kan se billeder fra og høre om i København og Århus henholdsvis mandag og tirsdag.

Støt Ghana-projektet med en sms

Zakaria Sulemana er i Danmark i forbindelse med FN's internationale Lærerens Dag på søndag.

I Danmark arrangerer Danmarks Lærerforening Lærernes Dag sammen med Lærerstuderendes Landskreds og ulandsorganisationen IBIS. I år samler de tre organisationer netop ind til det fælles uddannelsesprojekt i Ghana.

Pengene bruges til at etablere skoler i yderdistrikterne i det nordlige Ghana, til uddannelse af lærere og til indkøb af skolebøger og materialer.

På fire lærerseminarer i København går overskuddet af salget i fredagsbarerne til det ghanesiske uddannelsesprojekt. Du kan også støtte efteruddannelse af lærerne med 100 kroner ved at sende en sms med teksten "lærer" til 1220. Eller 150 kroner til bøger med teksten "bøger" til samme nummer.

Fyraftensmøder i København og Århus

De to fyraftensmøder foregår på engelsk og finder sted i København og Århus.

København: Mandag den 6. oktober klokken 17 til 19 på IBIS, Nørrebrogade 68b, 2200 København N.

Århus: Tirsdag den 7. oktober klokken 17 til 19, U-huset, Klosterport 4c, 3. sal, 8000 Århus

Tilmelding skal ske til Eva Iversen på ei@ibis.dk senest i morgen, onsdag den 1. oktober.

Læs mere om projektet via linket til IBIS via linket til højre.

Læs mere