100.000 kroner til Sydafrika

Der blev solgt solidaritetsæbler på Lærernes Dag 5. oktober, og det gav 100.000 kroner til et projekt i Sydafrika. Pengene skal efteruddanne lærere til at håndtere aids-syge i klasselokalet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes Dag blev markeret i mere end hundrede lande. I Danmark solgte udviklingsorganisationen Ibis, Danmarks Lærerforenings kredse og skoler landet over solidaritetsæbler for 20 kroner stykket. Det er overskuddet herfra, der nu skal til Sydafrika.

"Vi havde kun udleveret 3.100 æbler, så det er tydeligt, at en række kredse og skoler har valgt at bidrage uden nødvendigvis at sælge æblerne. Vi kan også se, at der er nogle skoler, hvor det beløb, der er kommet ind for æblesalget overstiger de 20 kroner et æble kostede", siger Grete Roth, konsulent i Danmark Lærerforenings internationale enhed.