Sådan så stemmeprocenten ud i går - se hvor mange kommuner, der nu begynder at blive grønne på det interaktive kort længere nede. (og se de tidligere dage ved at klikke på de øvrige billeder)

Københavnske lærere halter bagefter med afstemningen

Over 50 procent af lærerne har allerede nu stemt i Danmarks Lærerforenings urafstemning, og dermed er stemmeprocenten fra 2011 blevet slået. I Lejre, Vestfyn og Kolding har over 70 procent af lærerne været ved tasterne, mens København og flere nordsjællandske kredse sakker bagud med stemmeprocenter på knap 40. Følg udviklingen i stemmeprocenten på kortet og find din egen arbejdsplads.

Publiceret Senest opdateret
Sådan så kortet over stemmeprocenter ud tirsdag.
Og sådan så mandagen ud.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Københavns Lærerforening har 37,1 procent af lærerne stemt ved overenskomstafstemningen, og København lander dermed en sidsteplads med den laveste stemmeprocent. Formand for Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg, mener, det er for "sløvt".

"Det er sløjt, at der ikke er flere, der har stemt. Det kan vi ikke være bekendt, for jeg opfatter det som en medlemspligt at stemme", siger Jan Trojaborg.

Han peger på, at en af grundene til den lave stemmedeltagelse kan være, at man kun kan stemme "ja" eller "nej" til overenskomstresultatet, og ikke "ved ikke".

"Vi har en del medlemmer i København, der stemmer nej, og nogle der stemmer ja, men vi har altså også en gruppe, der mangler en "ved ikke"-mulighed, og derfor måske vælger at undlade at stemme".

Ind til afstemningen lukker på mandag klokken 16, vil Københavns Lærerforening sende "husk nu at stemme"-beskeder rundt i sms-kæder, tage kontakt til tillidsrepræsentanterne på de skoler, der har lave stemmeprocenter, og skrive opdateringer på hjemmesiden. Jan Trojaborg regner derfor med, at mange flere af medlemmerne får stemt de kommende dage, og han håber, at stemmeprocenten når op på 60-65 procent.

Lejre ligger i top

I den anden ende af skalaen ligger Lejre Lærerforening. Med en stemmeprocent på 78,9 er Lejre lige nu den kreds, hvor flest lærere har stemt.

Lejre Lærerforening har udlovet kage til hele lærerværelset på de skoler, hvor flere en 60 procent har stemt, men formand Marianne Lund mener nu ikke, det er kun er kagerne, der har sikret kredsen høje stemmeprocenter. På Hvalsø Skole har 91,5 procent af lærerne stemt. Tillidsrepræsentant Marie Louise Due Kjøller fortæller, at stemmebarometeret hænger på lærerværelset, så alle kan følge med.

Stemmeprocenterne svinger meget fra kreds til kreds, og på skoleplan er der stemmeprocenter på alt mellem 0 og 100. 

Folkeskolen.dk's kort over stemmeprocenter fordelt på kredse flytter sig dag for dag og bliver i øjeblikket mere og mere grønt. Klik på kredsene og find din egen arbejdsplads herunder. 

Afstemningen slutter på mandag kl. 16.