Sådan kommer Jacobsens Have i Valby til at se ud, når byggeriet står færdigt i 2016.

Lærernes Pension bygger boliger i Valby for 300 mio.

114 nye boliger i Valby skal stå klar til indflytning i starten af 2016. Forventningen er, at investeringen skal give et afkast på mere end fem procent til Lærernes Pension. Medlemmerne af pensionskassen har førsteret til de nye lejligheder.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jacobsens Have er navnet på det nye boligprojekt, som Lærernes Pension investerer i. 114 nye boliger kommer til at ligge tæt ved Ny Ellebjerg Station i Valby, og de skal stå klar til indflytning i starten af 2016. Det første spadestik bliver taget til foråret, og selvom boligerne fortrinsvis henvender sig til familier, er der også blevet plads til 18 mindre boliger til unge og studerende.

Det bliver i fremtiden muligt at komme med både S-tog, metro og regionaltog til Ny Ellebjerg Station, og finansdirektør i Lærernes Pension Henrik Walther Mogensen regner derfor med, at området vil blive meget attraktivt.

"Med udbygningen af Cityringen vil Ny Ellebjerg Station fremadrettet være et regionalt og nationalt trafikknudepunkt. Det vil sætte gang i udviklingen af området, og på længere sigt vil det gøre vores kommende ejendomsprojekt endnu mere attraktivt", siger han i en pressemeddelelse.

Lærerne får fire milliarder mere i pensionskassen

Lærernes Pension regner med, at Jacobsens Have vil koste godt 300 millioner kroner. Med byggeriet har pensionsselskabet investeret 2,2 milliarder kroner i ejendomme. Lærernes Pension har investeret i boligejendomme blandt andet for at sprede investeringerne. Med det kommende boligprojekt er knap fire procent af pensionskassens samlede investeringer i ejendomme, men målet er, at det skal op på seks procent af de samlede investeringer.

Lærernes Pension har i forvejen boligejendommene Emiliedalen i Skåde Bakker ved Aarhus, Kalmarparken i Aarhus, Hekla Husene på Islands Brygge i København og inden længe står beboelsen Amager Strandpark ved Amager Strand færdig.