Jeg tror ikke, vi har talt mere om det end andre gruppe, siger Kirstine Bille

SF-borgmester: Vi vil stadig en forhandlingsløsning

SF’erne i KL's bestyrelse forsøger at finde løsninger på den fastlåste situation. Men det skal ikke forstås sådan, at vi løber fra KL's linje, siger borgmester i Syddjurs Kirstine Bille.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Top-SF'ere vil hjælpe lærerne" err Jyllands-Postens overskrift på en artikel i dag, som fortæller, at SF's tre KL-bestyrelsesmedlemmer forsøger at finde et kompromis i sagen om kommunernes lockout af lærerne.

Ifølge Kirstine Bille, der er SF-borgmester i Sydjurs og medlem af KL's bestyrelse, skal det dog ikke forstås som en fravigelse fra linjen i KL.

"SF har hele tiden sagt, at vi vil have en forhandlingssløsning. Derfor har vi tre, der er i KL's bestyrelse, stillet spøgsmål til forhandlerne på de centrale spørgsmål for at se, hvordan vi kan komme nærmere en løsning. Det skal ikke tolkes som et opbrud eller et oprør over for det, som KL har meldt ud", siger Kirstine Bille til folkeskolen.dk.

 SF-næstformand tager afstand fra KL-retorik

Tror også de andre spørger Borgmesteren regner med, at de andre politiske grupper i KL's bestyrelse har gjort det samme.

"Jeg tror ikke, vi har talt mere om det end andre grupper - der er mit indtryk at alle grupper i bestyrelsen vil forhandling. Det er et signal om, at vi stadig vil en forhandlingsløsning", siger Kirstine Bille. Der er 17 medlemmer i KL's bestyrelse.

Kredsformand forlader SF i protest