"Vi har nogle fantastiske kolleger her på skolen", sagde lærer Karin Søgaard Green, da hun blev overrasket på Mejrup Skole

Lærer i finalen til prisen for Danmarks bedste kollega

Lærer Karin Søgaard Green fra Mejrup Skole ved Holstebro er udvalgt blandt næsten 1600 nominerede til en plads i finalen i HK’s konkurrence om at blive Danmarks bedste kollega.

Publiceret
"Det er min måde at sige tak", sagde lærerkollega Mads Foged Søndergaard
HK sørgede for kage til hele lærerværelset. Det bliver afsløret, hvem, der får prisen som Danmarks bedste kollega den 15. november.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"For hulan, Mads", siger en tydeligt berørt Karin Søgaard Green, da hun på Mejrup Skoles lærerværelse bliver overrasket med kage, konfetti, flag og fotograferende gæster

Lærer Mads Foged Søndergaard får et stort knus. Han er den kollega, som har nomineret Karin Green til Danmarks bedste kollega, da han så på TV, at fagforeningen HK havde sat gang i en konkurrence. På lærerværelset fortalte han, hvorfor Karin Green fortjener at få prisen. Ud af 1598 nominerede er Karin Green udvalgt som en af ti finalister. 

"Karin og jeg arbejder sammen på tiende år. Hun har altid været hjælpsom og lyttende og engageret og bare hyggelig at være kollega med", lød det. "Har man brug for hjælp eller vejledning, kan den altid findes hos hende. Hendes gode humør er smittende, og hun viser sig altid indfølende og interesseret i, hvordan jeg og hendes andre kolleger har det". 

Han føler, at Karin Green har hjulpet ham på vejen ind i lærerfaget.

"Da jeg selv kom til skolen som nyuddannet lærer, helt grøn og usikker, tog Karin mig under sin vinge og sikrede sig hele tiden, at jeg følte mig tryg. Samtidig forlangte hun, at jeg bød ind og deltog og forholdt mig aktivt til den virkelighed og det arbejdsliv, vi er en del af sammen", sagde han foran alle lærerne", sagde han og tilføjede: "Det her er min måde at sige tak".

Hele episoden er filmet og kan ses på Youtube og her er det tydeligt, at Karin Green blev meget overrasket.

 

"Det er lige, så jeg ryster.  Jeg fik for nogen tid tiden en mail om, at Mads havde indstillet mig. Da jeg læste, hvad han havde skrevet om mig, måtte jeg godt nok knibe et par tårer. Vi har nogle fantastiske kolleger her på skolen", lød Karin Greens reaktion.

Det er en jury med repræsentanter fra KL, Dansk Erhverv og HK som udpeget vinderen af prisen. Vinderen bliver afsløret den 15. november. Det er anden gang Danmarks bedste kollega-prisen uddeles - og selv om det er HK, der står bag, så kan alle være med.

"Vi tilbringer mange timer på arbejdet. Derfor betyder det meget at have gode kolleger. Og undersøgelser blandt HK's medlemmer viser, at den enkeltfaktor, der har størst betydning for trivsel på jobbet, er gode kolleger. Med vores kampagne God KollegaKarma - "Gode kolleger gør din arbejdsdag bedre" - sætter vi spot på det gode kollegaskab og på, at vi alle kan gøre noget for at styrke det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen", lyder det fra formand for HK MidtVest Karin Østerby i en artikel fra Danmarks bedste kollegas hjemmeside.